VTS banneri2015

15.6.2016 DIGITAL NEWS REPORT

Suomalaiset hakevat uutisia verkossa suoraan medioiden omilta sivuilta

Uutisten seuraaminen sosiaalisen median kautta ei ole horjuttanut vakiintuneiden mediabrändien asemaa Suomessa, ilmenee Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2016 -kyselytutkimuksesta. Tutkimus kertoo myös, että suomalaiset luottavat uutisiin poikkeuksellisen paljon.

> Lue lisää15.6.2016 DIGITAL NEWS REPORT

Suomi on vahva uutismaa – riippumattomuus avaintekijä

Uutiset ovat suomalaisille tärkeä osa arkea. Noin 90 prosenttia suomalaisista seuraa uutisia päivittäin. Yli viisi kertaa vuorokaudessa uutisten pariin hakeutuu reilu neljäsosa suomalaisista. 

> Lue lisääViljakainen_Anna_etusivu


Big datan mahdollisuudet sanomalehtialalla 

VTS:n rahoittama projekti big datan kaupallisista mahdollisuuksista sanomalehtialalla on päättynyt. Tutkimuksessa selvitettiin muun muassa, miten siirtyminen palvelukeskeiseen ajatteluun ilmenee mediateollisuudessa. 


> Lue lisää tutkimusraportistaToiminen_marjaana_etusivu

Uutismedian uusi ekosysteemi

VTS:n rahoittama tutkimushanke median uusista ekosysteemeistä on valmistunut. Yhdysvalloissa perinteisten mediatalojen rinnalle digitaalisen journalismin kenttään on viime vuosina syntynyt journalismin startup-yrityksiä ja independent-toimijoita. 


> Lue lisää tutkimusraportista


sarjiskone_etusivu


Sarjiskoneella tehdään sarjakuvaa verkossa 

VTS:n rahoittaja Sarjiskone.fi on julkaistu. Sarjiskone.fi on Aikakausmedian digitaalinen työkalu lasten ja nuorten mediakasvatukseen. Sarjiskoneella tehdään, tallennetaan ja jaetaan omia sarjakuvia verkossa – mobiililla, tabletilla tai tietokoneella.

> Lue lisää tutkimushankkeesta

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä